Zaključci sa okruglog stola

Зaкључци са округлог стола

„СТАЊЕ И ИЗАЗОВИ

У УГОСТИТЕЉСТВУ И ТУРИЗМУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ“

Поштовани,

Самостални синдикат угоститељства и туризма Србије организовао је Округли сто на тему „Стање и изазови у угоститељству и туризму Републике Србије“, који је одржан у хотелу „Палас“ 14.03.2018. године. У складу са презентованим стањем у сектору угоститељства и туризма Србије и дискусијама учесника Округлог стола достављамо следеће закључке:

1. Самостални синдикат у угоститељства и туризма Србије у наредном периоду интензивираће своје активности у циљу побољшања материјалног и социјалног положаја запослених у области угоститељства и туризма Србије;
  2. Иницираће се закључивање Посебног колективног уговора за делатност угоститељства и туризма Србије;
  3. Предузеће се активности у циљу упознавања запослених у области угоститељствима и туризма о негативним последицама рада на црно;
  4. Наставиће се активности за признавање бенефицираног радног стажа за поједине категорије запослених у области угоститељства и туризма Србије;
  5. Спроводиће се едукација и стручно оспособљавање запослених у области угоститељства и туризма Србије;
  6. Поднеће се иницијатива за законско регулисање потребног степена стручне спреме и квалификација за обављање послова у сектору угоститељства и туризма;
  7. Наставиће се са праксом организовања Округлог стола о стању и изазовима у угоститељству и туризму Републике Србије, два пута годишње.

Захваљујемо се свим учесницима на личном доприносу успешности Округлог стола, као и г. Игору Гвоздену в.д. директору Угоститељско туристичке школе из Београда на великој помоћи у организацији Округлог стола. Настављамо са  нашим активностима на раелизацији закључака и побољшању стања у угоститељству и туризму Србије и позивамо вас на наставак започете сарадње.

С поштовањем,

ПРЕДСЕДНИК